Christelijke zorg: geloof in je werk!

Christelijke zorg: geloof in je werk!

Terug naar het programma

Vrijdag 26 maart | 16.00 - 17.00 uur

Bekijk hieronder dit webinar terug

‘Of het mij uitmaakt dat ik bij een christelijke zorginstelling werk? Nee, hoor ik heb er geen last van.’ Wat zou jij zeggen als je dit te horen kreeg? Christelijke identiteit in de zorg is geen gemakkelijk onderwerp. Dat betekent niet dat je het daarmee uit de weg moet gaan of er niet aan moet werken. Maar hoe doe je dat dan? In dit webinar dat we organiseerden in samenwerking met de Christelijke Hogeschool Ede vertellen we daar over en gaan we er ook zelf mee aan de slag. De handreiking die we hebben besproken kun je hier downloaden.

Bij Lelie zorggroep ontwikkelen we in samenwerking met het associate lectoraat Christelijke Professie van de CHE handreikingen waardoor medewerkers toegerust worden om werk te maken van het geloof. Wil je daar mee over weten? In dit webinar laten we zien wat we ontwikkelen, wat we ermee hopen te bereiken en gaan we ook zelf aan de slag. Na een beetje theorie gaan we op een interactieve manier aan de slag. Hierdoor krijg je meer inzicht in hoe christelijke identiteit in de zorg een rol speelt of kan spelen.

Dit webinar is geschikt voor mensen die in de zorg werken. Het maakt niet uit of je bij een christelijke organisatie werkt of niet.

Wil je in contact komen met één van de sprekers of feedback geven op het webinar? Vul dan dit feedbackformulier in!

Sprekers

Simon Polinder is lector Christelijke Professie aan de Christelijke Hogeschool Ede en richt zijn onderzoek op de werkpraktijk bij Lelie zorggroep. Hij onderzoekt wat medewerkers van Lelie zorggroep drijft in hun werk en hoe Lelie zorggroep hen vanuit de christelijke identiteit van de organisatie kan toerusten in hun werk.

Wim Burggraaf is geestelijk verzorger bij Lelie zorggroep. Hij werkte onder andere mee aan de ontwikkeling van het vorming en toerustingaanbod in de organisatie. Verder is hij voorzitter van de vakgroep geestelijk verzorgers binnen Lelie zorggroep en is hij regelmatig gespreksleider bij gesprekken over identiteit en zorgverlening.

Presentator van dit webinar is Stephan Bol. Als journalist bij het Nederlands Dagblad verloor hij zijn hart aan de zorg. Als hoofd van de afdeling communicatie zet hij graag de schijnwerper op wat de zorg zo mooi en uitdagend maakt.