Overstap naar de zorg? Ontdek jouw kansen!

Overstap naar de zorg? Ontdek jouw kansen!

Terug naar het programma

Dinsdag 23 maart | 20.00 – 21.00 uur

Bekijk hieronder dit webinar terug.

De beelden van interviewer en spreker lopen niet helemaal synchroon in deze opname, maar zijn prima te volgen. Bij de live uitzending liepen de beelden gelukkig wel synchroon.

 

In dit webinar richten we ons op zij-instromers - mensen die in een andere sector werken, maar nu de overstap maken naar de zorg. We spreken collega’s die ook zo’n carriereswitch maakten en nu voor geen goud meer terug willen. En we geven een inkijkje in jouw opleidingsmogelijkheden. 

Wil je in contact komen met één van de sprekers of feedback geven op het webinar? Vul dan dit feedbackformulier in!

Sprekers

Jan van Loo (63) maakte in 2016 een opvallende carrièreswitch. Van chef werkplaats in een autogarage naar leerling verzorgende in onze locatie Oranjehof. Hij werd een van de boegbeelden van de campagne Rotterdammers zorgen voor elkaar in 2018. Nog altijd werkt hij met veel plezier en voldoening in Oranjehof. Met inmiddels zijn diploma op zak en bezig aan een vervolgstudie. Want zijn motto is: je bent nooit te oud om iets nieuws te leren!

Joeke Tjiam (34) is sinds kort begonnen met een werk- en leertraject tot Verzorgende IG. Hij heeft voorheen in de horeca gewerkt in verschillende functies. Op een gegeven moment dacht hij: ik wil wat anders doen. Iets dat hem meer zin geeft, een doel.

Vanuit MBO Het Hoornbeeck College Gouda zal Mirjam Ligthart-Fuite voorlichting geven over de opleidingsmogelijkheden, als je besluit de overstap naar de zorg te maken. Mirjam is zes jaar geleden (als zij-instromer) gestart als docent Verpleegkunde. Daarnaast is ze ook studieloopbaanbegeleider, stagedocent en decaan Gezondheidszorg, met heel veel plezier.

Het Hoornbeeck College is een school waarin een veilige leeromgeving en kwalitatief onderwijs hoog in het vaandel staat.

Presentator van dit webinar is Christine Slings. Als aanstormend communicatietalent maakte zij vorig jaar zelf de switch van communicatie in het bedrijfsleven naar communicatie in de zorg. Een wereld van verschil. “Ik doe nu werk dat er elke dag toe doet!”